Dan planete Zemlje

Turistička organizacija Bara u saradnji sa JU Srednjom ekonomsko-ugostiteljskom školom, OP Hotelsko-turistički tehničar, prvi razred, u okviru modula Održivi razvoj turizma, obilježila je Dan planete Zemlje, 22.04.2024.g.

Karijerna orijentacija

U organizaciji školske koordinatorke za Karijernu orijentaciju Marte Nikolić, danas su našu školu posjetili predavači iz Sjedinjenih Američkih Država (inače volonteri Mirovnog Korpusa sa službom u Albaniji, odnosno Crnoj Gori) Nikole Martinez i Ossian Leighton i održali predavanje o profesionalnoj orijentaciji i radionicu. 

Gostovanje Fulbrajtovih stipendista

U organizaciji Aktiva za engleski jezik, i ove godine, po deseti put, našu školu su posjetili Fulbrajt stipendisti u pratnji naše dugogodišnje saradnice Anice Vujnovic iz American Corner-a iz Podgorice. Mitch Jonson je prof. Engleske književnosti na Filoloskom fakultetu u Nikšiću a Aidan Fecko je prof. matematike u Gimnaziji “Slobodan Škerović” u Podgorici. 

Erasmus + projekat “SMARTOUR”

Jos jedan, treći po redu, Erasmus + projekat započet je 1.decembra u Srednjoj ekonomsko-ugostiteljskoj školi pod nazivom “SMARTOUR” - Small Smart Tourism. Projektni tim čine koordinatorka Jelena Vlahovic, Marta Nikolić i Danijela Janić.

Svjetski dan turizma 2023

Svjetski dan turizma se obilježava u kontinuitetu od 1979.g.,   a izabran je datum 27.09. jer je tog dana usvojen Statut o radu Svjetske turističke organizacije (UNWTO).

Strana 1 od 57

Copyright © 2021 Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola. All Rights Reserved 

Design by Aleksandar Vukazić