24 novembar 2020

Filmska sekcija škole

Članovi filmske sekcije (Faruk Husović,Marija Vuksanović,Dženan Skenderović ,Anastazija Pavlović,Faris Husović,Azra Husović,Teodora Gašić i Lazar Drašković) uz pomoć svojih profesorica-mentorki Mirjane Savićević i Ivane Kecojević realizovali su kratkometražni film Ispovijest jednog nasilnika sa kojim su se predstavili na 3. Beogradskom Ogledalovom srednjoškolskom filmskom festivalu.Realizaciju projekta pomogla je Bubulj produkcija.

Kadrovi iz filma seuš 702x336
Prvobitno je projekat zamišljen kao dugometražni film sa istom temom-vršnjačko nasilje,ali je pandemija korona virusa poremetila planove.
Ove školske godine su i pored teških uslova za rad uspjeli da snime kraću varijantu filma sa ciljem da na nesvakidašnji način prikažu duševni košmar jednog nasilnika i pošalju jasnu poruku-da se treba izboriti sa vršnjačkim nasiljem.
Petnaestodnevni rad na projektu bio je izazovan zbog druženja,ali i naporan zbog složene zdravstvene situacije i mjera koje je trebalo ispoštovati.


Učenici SEUŠ-a su i ranije ukazivali na važnost ove,već duže vrijeme, aktuelne teme kroz predstave,radionice i druge manifestacije.
Film je zapažen i pohvaljen od stručnog žirija zbog aktuelnosti sadržaja i sposobnosti srednjoškolaca da iznesu ovaj zahtjevan projekat.Ostvarenje naših učenika prikazano je u dvorani Kulturnog centra Beograd 20.11.2020.godine.

Copyright © 2019 Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola. All Rights Reserved 

Design by Aleksandar Vukazić

Premium Joomla Templates