Berza preduzetničkih ideja

U Srednjoj ekonomsko–ugostiteljskoj školi nastojimo da pratimo savremene društvene, ekonomske i kulturne tokove. Trudimo se da blagovremeno prepoznamo, identifikujemo i razvijamo stvaralački potencijal darovite djece. Da u tome uspijevamo jasno svedoče brojne diplome o završenim trenizima i obukama, kao i nove pobjede naših učenika, realizovane u oblasti preduzetništva- jednoj od ključnih kompetencija nužnih za cjeloživotno učenje. 

Фотографија корисника JU Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola Bar
Naime, i ove godine na " Osmoj berzi preduzetničkih ideja" učenici naše škole su se svojim idejama istakli među brojnijim srednjoškolcima i studentima.
Od ukupnog broja objavljenih u " Knjizi ideja", naših je bilo 10%, odnosno pet ideja. Na „A“ listi su bile tri ideje naših učenika i sve tri su otkupljene i nagrađene.
Ideju „ Proizvodnja arcina“ otkupila je kompanija "Voli" za 650 eura. Nosioci ovog projekta bile su učenice Ivana Peruničić, Vuković Bobana i Ana Vojvodić. Njihovu drugu ideju „ Reciklaža organskog otpada- proizvodnja komposta“ otkupila je kompanija "Goranović" za 200 eura.
Treću Ideju „ Booking Guides“, koju je uradio Todor Sjekloća, otkupio je vlasnik firme „Nimont“ , Ljubo Kočović, koji je još jednim humanim gestom pokazao svoje društveno odgovorno poslovanje.
Dvije ideje učenika naše škole, „Smart blinds“ i „EKOMAT“, čiji su nosioci Čobić Elvir, Knežević Luka i Hot Elsan ,odnosno Vukan Vujačić i Gleb Baklanov, bile su na „B“ listi i nijesu otkupljene.
Iako osvojena sredstva nijesu impozantna, hrabri nas činjenica da su srednjoškolci ravnopravno učestvovali u prezentaciji svojih ideja sa studentima iz cijele Crne Gore i šire. Naime, od ukupnog broja ideja koje su bile na „A“ listi (31), trinaest ideja su kreirali srednjoškolci (41,9 %). Od tog broja su, kao što smo već istakli, tri ideje osmislili naši učenici.
Nakon licitacije svi učesnici su imali priliku da se upoznaju i razmjene iskustva, a potom i opuste uz koktel i muziku.

Copyright © 2021 Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola. All Rights Reserved 

Design by Aleksandar Vukazić