Erasmus + projekat “SMARTOUR”

Jos jedan, treći po redu, Erasmus + projekat započet je 1.decembra u Srednjoj ekonomsko-ugostiteljskoj školi pod nazivom “SMARTOUR” - Small Smart Tourism. Projektni tim čine koordinatorka Jelena Vlahovic, Marta Nikolić i Danijela Janić.

IMG 20231214 WA0008

Cilj projekta, koji će trajati do 31.3.2026.godine, je kreiranje online platforme sa primjerima dobre prakse iz oblasti održivog turizma, kao i sa edukativnim materijalom u vidu kurseva koji će biti dostupni široj javnosti, prevedeni na svih 5 jezika članova ovog konzorcijuma (španski, grčki, crnogorski, danski, farski, rumunski) i naravno, najviše će koristiti svim višim obrazovnim ustanovama kao jedan od resursa neformalnog ali i formalnog obrazovanja (stručnim školama).

Inicijalni sastanak - takozvani kick-off meeting - svih partnerskih organizacija održava se 13.i 14. decembra u Baru, u prostorijama SEUŠ, tako da u posjeti našem gradu ovih dana borave timovi iz Viga, Valencije, Burgos, Grenlanda, Temišvara i Grčke. Sastanku prisustvuju i predstavnice TO Bar (kao saradnici u projektu) Enita Lekovic i Jovana Nenezic.

Projekat se odvija pod pokroviteljstvom ERASMUS + i to u okviru Kooperativnog partnerstva u stručnom obrazovanju i obukama. Koordinator projekta je grenlandska obrazovna ustanova Niuernermik lliniarfik, tako da će se izvještaji podnositi Danskoj nacionalnoj agenciji, a partnerske organizacije, pored barske Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole su: državni Univerzitet iz Temišvara, Integrisani obrazovni centar Misericordia iz Valensije, Centar za socijalno preduzetnistvo Kiklada sa grčkog ostrva Siros, Femxa centar za karijerno orijentisanje iz Viga, Evropski preduzetnici i inovativni centar iz Burgos.

Domaćin sledeceg sastanka je Ermopuli - centar arhipelaga Kiklada.

Copyright © 2021 Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola. All Rights Reserved 

Design by Aleksandar Vukazić