Danas srednjoškolac, sjutra preduzetnik

U saradnji Studentskog Parlamenta Univerziteta Mediteran, kompanije EY i Univerziteta Mediteran danas je održano finalno takmičenje pod nazivom "Danas srednjoškolac, sjutra preduzetnik".

Фотографија корисника JU Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola Bar
Na pomenutom takmičenju od prezentovanih deset biznis ideja, učenici naše škole pokazanim znanjem, umećem i kreativnošću istakli su se u odnosu na druge i zauzeli su treće, četvrto, peto i šesto mjesto!
Treće mjesto su osvojili Elvir Čobić, Luka Knežević i Elsan Hot sa biznis idejom “Smart blinds”, četvrto mjesto Kovačević Dijana, Maljević Jelena i Sjekloća Todor sa inovativnom idejom “Booking guide”, peto mjesto je osvojila biznis ideja “Multimedijalni meni” u prezentaciji Denisa Alibegovića i šesto mjesto su osvojile Ivana Peruničić, Mia Šukurica i Bobana Vuković sa idejom “Reciklaža organskog otpada”.
Cilj takmičenja je da učenicima pruži uvid u savremeni način poslovanja i motiviše ih da razmišljaju proaktivno,pri čemu je moguće da svoje ideje sprovedu u djelo. Takodje, da razvijanjem komunikacionih i prezentacionih vještina, učenici steknu samopouzdanje, a razvijanjem ideje od “nule” do biznis plana učenici postaju svesni svojih mogućnosti.
Ovakva takmičenja dokaz su da naša škola razvija preduzetnički duh kod učenika. Uspjesi koje naši učenici postižu najbolja su potvrda zajedničkog truda i zalaganja učenika i profesora škole, posebno profesorice Vesne Vulić.
Postignuti rezultati nesumnjiv su uspjeh ali i obaveza učenicima da nastave dalje, da budu primjer drugima, da krenu istim putem, koji osim ličnog zadovoljstva omogućava i druge olakšice,prije svega kada je u pitanju dalje školovanje jer prvih pet ideja idu u dalje takmičenje za osvajanje mjesečne stipendije za sve godine studiranja u iznosu od 50€

Copyright © 2021 Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola. All Rights Reserved 

Design by Aleksandar Vukazić