Finale takmičenja "Danas srednjoškolac-sjutra preduzetnik"

Od 12 ideja srednjoškolaca iz svih krajeva Crne Gore,koje su se plasirale u finale takmičenja "Danas srednjoškolac-sjutra preduzetnik",čak 6 ideja dolazi iz naše škole! 

Фотографија корисника JU Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola Bar
U pitanju je takmičenje koje ima za cilj jačanje i afirmisanje preduzetničkog duha među srednjoškolskom populacijom,a organizatori su Studentski parlament Univerziteta "Mediteran" i revizorska kuća "EY".

Ohrabreni od strane profesorice Vesne Vulić, u poduhvat generisanja ideja i pisanja biznis planova upustilo se deset timova naših srednjoškolaca. Po ocjeni stručnog žirija,ideje šest timova zavrijedile su da se nađu u finalu. U pitanju su ideje "Booking guide",čiji su autori učenici odjeljenja IV-3,Todor Sjekloća,Jelena Maljević i Dijana Kovačević, ideja "Smart blinds",koji su predložili učenici odjeljenja IV-2,Elvir Čobić,Elsan Hot i Luka Knežević, potom ideja "Multimedijalni meni" koju su osmislili učenici odjeljenja IV-4,Denis Alibegović,Marko Medojević i Arijan Kovačević. U finalu će se naći i ideja "Reciklaža organskog otpada" koji su kandidovale učenice odjeljenja III-2,Ivana Peruničić i Mia Šukurica, zatim ideja "Take’n’go" koju potpisuju Veljko Minić,Denis Pavićević i Ognjen Kaličanin,kao i ideja "Torba sa unutrašnjim lampicama",koji su kreirale Adelisa Mujić,Katarina Mijović i Anđela Pešikan.

Nakon što su u četvrtak,29.marta, kroz radionicu "presentation skills" prošli obuku o načinima efektivne prezentacije i tako se pripremili da što uspješnije predstave svoju ideju,oni će se sjutra u velikom finalu nadmetati za neku od vrijednih nagrada-stipendije u vidu besplatne školarine i novčane stipendije u iznosu od po 50 eura,na mjesečnom nivou, do kraja magistarskih studija.
Finalno takmičenje će se održati u prostorijama Univerziteta Mediteran, sa početkom u 11 sati. U pratnji naših učenika ići će profesorica Ivana Perović. Želimo im puno uspjeha!

Copyright © 2021 Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola. All Rights Reserved 

Design by Aleksandar Vukazić